Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Kvalitetsbloggen - Expressens kvalitetsredaktör

Varför bara massa män och killar som skriver om sport?

FRÅGA: Varför är det nästan bara killar – eller äldre män – som skriver på sportsidorna i Expressen, Aftonbladet och min morgontidning?
Jasmina

Svar direkt: Ja, det är ju inte särskilt krångligt att nå fram till den analysen när man bläddrar i de tidningar du nämner, Jasmina. De flesta artiklarna och krönikorna är författade av män i varierande åldrar. Vilket inte är tillfredsställande. Här på Expressens sportredaktion letar vi ständigt efter reportrar, krönikörer och redigerare som inte är män. Men det har länge varit – och är alltså fortfarande – svårt att hitta kvinnor som vill syssla med sportjournalistik.
Varför…? Jag kan inte ge dig något bra svar. Sett till våra mätningar av kvinnlig sportkonsumtion, i tidningar och på webb och tv, ska det inte heller vara svårt att hitta tjejer som vill söka sig en tjänst på SPORT-Expressen. När det gäller sommarens reportervikarier har vi i alla fall en femtioprocentig könsfördelning.
Och när Zlatans säsong drar i gång igen nere i Milano, då fortsätter vår reporter och krönikör Johanna Reimers att följa honom hack i häl varje dag. Jobbet som ”Ibra”-korrespondent är ett av tidningens viktigaste – och Reimers krönikor, reportage och nyhetsartiklar får du absolut inte missa. En sista fråga, Jasmina: Bär du på egna tankar om en karriär inom sportjournalistiken? Hör av dig i såna fall. Jag finns på: daniel.berglund@expressen.se.

Daniel Berglund, tf sportchef.