Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Varför skriver ni: ”i natt”?Hur definierar ni natt? Man läser ofta att något hände ”i natt”. Exempelvis skrev ni: ”chocksiffror I NATT för Reinfeldt”. Häromdan hade Thomas Bodström kommenterat något ”i natt”.
Det känns som om ni tar till orden ”i natt” för att det ska bli extra dramatiskt, när ”i går kväll” hade varit mer korrekt.
PO MARTINSSON

SVAR DIREKT: Ja, när är det natt? Ju närmare midnatt ju mer natt kanske? Enligt Nationalencyklopedin är natt ”.. den tid då solen befinner sig under horisonten”. Men din iakttagelse är relevant. En kvällstidningsredaktör som ska göra en löpsedel tänjer nog gärna lite på begreppet. Dels av det enkla skälet att ”I NATT” kräver färre bokstäver än ” I GÅR KVÄLL”. Det är trångt på en löpsedel. Dels finns ju också en inbyggd dramatik i sena händelser, som du är inne på. Men det är viktigt att inte falla för den frestelsen och börja kalla kvällar för nätter. Sedan är det faktiskt så att vi som kvällstidning jobbar sent. Vi ringer ofta folk på nätterna och ber dem kommentera uppgifter.
VIVEKA HANSSON-HOLMÉN, Editionschef Expressen