Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Kvalitetsbloggen - Expressens kvalitetsredaktör

Strömstedt gjorde starkt avtryck

I veckan fick jag ett mejl från Inge Hallberg som skrev: ”Ta in Bo Strömstedt igen!” Det var bättre förr. Expressen var bäst, störst och sakligast. Jag svarade att den legendariske chefredaktören med ålderns rätt nog skulle tacka nej. Han är pensionär och det har gått 19 år sedan han slutade.
I 39 år arbetade Bo Strömstedt på Expressen, varav många år som chefredaktör. Han satte ett (Bo)märke med den speciella blandningen av högt och lågt som fortfarande utmärker Expressen och den klassiska kvällstidningen.
Staffan Heimersson intervjuar Bo Strömstedt i veckans Fokus och skriver om kluvenheten mellan Horan och Madonnan i spalterna. Och om hur Strömstedt som pensionär fortfarande ivrigt debatterar medierna.
Vi är förstås stolta över att Bo Strömstedt fortfarande medverkar i Expressens spalter. I torsdagstidningen skrev han en tankeväckare apropå Sverigedemokraternas invandrarfientlighet: ”Tur för norra Amerika – som behövde starka armar – att det när Karl Oskar och Kristina anlände inte stod några dumma Amerikademokrater och motade bort dem.”
Tack Bo.