Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Kvalitetsbloggen - Expressens kvalitetsredaktör

Får jag bli prao på Expressen?

Hej, jag heter Axel, är 15 år och går i nionde klass i en skola
norr om Stockholm. Jag har alltid tyckt att det är spännande med journalistik och har några gånger funderat på om yrket skulle kunna passa mig i framtiden. Därför
undrar jag om det finns en möjlighet att få praoplats hos er under vecka 43? Svara gärna så snart som möjligt.
AXEL D

SVAR DIREKT: Hej Axel! Tack för din fråga. Det är många som varje termin söker praoplats på Expressen. Tyvärr tar vi inte emot praktikanter från högstadiet. Varje termin har vi praktikanter från journalistutbildningar på högskolor  och folkhögskolor. Varje praktikant har rätt till en handledare därför är utrymmet begränsat. Mitt råd till dig är att söka praoplats på mindre redaktioner, lokaltidningar eller liknande.
Om du väljer en journalistutbildning i framtiden är du självklart välkommen att söka praktikplats på Expressen.