Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Läsarfråga: Vilken är den största händelsen?

Vilken är den största händelsen Expressen har skrivit om?
MARIE PAUS

SVAR DIREKT: Mordet på statsminister Olof Palme. Han sköts på Sveavägen i Stockholm den 28 februari 1986. Mordet dominerade inledningsvis nyhetsbevakningen fullkomligt och var sedan huvudnyhet under minst ett år. När Christer Pettersson greps den 14  december 1988 tog rapporteringen fart med full kraft igen. Tio år senare avslog högsta domstolen riksåklagarens resningsansökan och Christer Pettersson gick fri. Under resans gång tvingades en lång rad höga befattningshavare avgå, inklusive justitieministern. Det faktum att fallet har förblivit rättsligt olöst har hela tiden gett upphov till nya teorier, utredningar och spekulationer.

VIVEKA HANSSON, editionschef