Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Läsarfråga: Varför är inte Kiruna med på sollistan?

Varför får inte Kiruna vara med på Expressens vädersida, med solens upp- och nedgång. Luleå ligger 50 mil från treriksröset. Sverige verkar tro att landet slutar i Luleå.
LENNART FORSBERG

SVAR DIREKT: Det finns 133 städer i Sverige. Det skulle vara roligt men en aning opraktiskt att ha alla städer med på listan. Vi har plockat ut fem städer som är spridda över hela landet och som är stora, var och en i sin region. Urvalet beror inte på någon missuppfattning om att Sverige slutar vid Luleå. Du har en bra idé och den kan vara värd att diskutera. Under tiden kan alla Kirunabor glädja sig åt flest soltimmar i landet.
HELÉN RASMUSEN, grafikchef