Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Kvalitetsbloggen - Expressens kvalitetsredaktör

Läsarfråga: Hur ser Expressens typiske läsare ut?

Har Expressen en speciell målgrupp? Hur ser i så fall den typiske läsaren ut när det gäller boende, arbete, utbildning, etnicitet och kön. Hur undersöker ni er målgrupp?
JONATAN

SVAR DIREKT:

Våra läsare är spridda över hela Sverige och utgör ett tvärsnitt av alla svenskar, undanräknat barnen. De finns i alla åldrar men med viss tonvikt i spannet 35 till 65 år. De är jämnt fördelade mellan könen. Utbildningsnivån avspeglar genomsnittet i Sverige och de olika inkomstsegmenten är i paritet med rikssnittet.

Vi använder de stora medie- och målgruppsundersökningar som TNS SIFO utför tre gånger årligen för att få reda på mer om våra läsare. Dessa undersökningar analyseras och används på olika sätt i arbetet med utvecklingen av Expressen som mediehus.

SERDAR OK , Medieanalytiker