Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Kvalitetsbloggen - Expressens kvalitetsredaktör

Läsarfråga: Finns Expressen som taltidning?

Jag har hört talas om att det finns möjlighet att få Expressen som taltidning. Innehåller taltidningen alla artiklar och alla avdelningar som nyheter, nöje och sport? Hur gör man om man vill få Expressen som taltidning?
SOLVEIG ANDERSSON, Örebro

SVAR DIREKT: Hej Solveig! Visst finns Expressen som taltidning. Varje dag läser en person in Expressen. Det blir en och en halv timme om man lyssnar på allt. Ett urval görs av de viktigaste artiklarna på varje avdelning i tidningen. Taltidningen kommer ut på eftermiddagarna som en mp3-fil till datorn eller skickas direkt till mobiltelefonen. Den finns också på en Daisyskiva (en sorts CD-skiva) som skickas ut med posten och kommer fram nästa dag.
Alla som inte kan läsa en vanlig tidning har möjlighet att få Expressen som taltidning. I Sverige finns 400 000 personer som är synskadade, dyslektiska eller har andra hinder för att kunna läsa. Ta kontakt med Darub Produktion i Stockholm om du är intresserad: 08-399140.
Det finns just nu ett prova på- erbjudande som kostar 395 kronor för ett kvartal.
BARBRO LORENTZON, personaldirektör