Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Kultur

Klassisk Youtube nr 49: Kristina från Duvemåla

I det senaste avsnittet av redaktionens tv-program<a href=”” target=”_blank”> KulturExpressenavhandlas det svenska hyckleriet som bland annat gjort sig påminnt apropå vapenaffärerna med Saudiarabien.

Jag visade som vanligt ett klipp och tog tillfället i akt att prata om en av mina käpphästar Kristina från Duvemåla i termer av nationalopera. Youtube är magert på visningsmaterial från den enastående föreställningen på Svenska teatern i Helsingfors med Maria Ylipää i huvudrollen, men den som intresserad kan få en hum om henne genom finlandssvenska TV-nytts inslag. Och det når man via en länk på Svenska teaterns hemsida.

På Youtube finns däremot flera fina klipp med urensemblen från Minnesotakonserten. Som Helen Sjöholms bravuraria ”Du måste finnas” där hon närapå grälar med Gud. Här är klippet jag visade, men i sin helhet.