Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Kultur

Musiken i klassrummet

Musik i skolan är ett ämne som engagerar. Mailen plingar till efter den senaste artikeln i serien. De två förra delarna skrev av operasångaren Nikola Matisic och musikkritikern Hanna Höglund. Fler delar följer. Vi välkomnar aktörer att kommentera och maila.

Eldsjälar i kyrkor och kulturskolor rapporterar hör av sig om den verksamhet som faktiskt finns, kulturskolorna har givande givande samarbeten med ambitiösa grundskolor. Själv fick jag min grund genom Täby församling. Jag lärde mig allt om notläsning, gehör, tonbildning och repertoar i Kerstin Eks barnkör och ungdomskör. Just nu läser jag en rapport av Claes Ericsson och Monica Lindgrens som heter ”Musikklassrummet i blickfånget”. Den konstmusik jag hittar där är reducerad till lätt igenkännbara snuttar som kommer på provet. Ofta med ledord som härrör från den reklam där eleverna bekantat sig med den. Jag återkommer när jag har någonting roligare att förtälja.