Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Konstbloggen

Bye bye, bloggen

Den här bloggen fyllde fem år för någon månad sedan. I början uppdaterade jag ganska ofta, ser jag nu. På senare tid har det blivit alltmer sällan. Till viss del beror det på att bloggmediet kommit att bli lite otidsenligt (ärligt talat: hur många bloggar följer ni regelbundet jämfört med för fem eller tio år sedan?), till viss del på den mänskliga faktorn (det vill säga mig själv). Mest av allt är det en kombination.

Nu släcks den ner, meddelar kulturredaktionen, tillsammans med övriga bloggar. Enligt uppgift ska den ligga kvar, men den kommer inte att uppdateras mer. Ni som kan adressen kan alltså gå tillbaka och läsa. När jag nu går igenom mina inlägg häpnar jag över ambitionsnivån i början, och minns hur jag satt i timmar och letade bilder ur Viscontis ”Leoparden” eller testade en ny tysk databas om nazikonst eller bara satte vitsiga rubriker. Ibland blev det miniessäer om Vergilius eller orfeusmyten.

Ni var aldrig, med några undantag (Thielska-härvan 2011, nedläggningshotet mot medelhavsinstituten) så många som läste, men jag hoppas ni gillade eller i alla fall blev lite irriterade på det jag skrev. Tack för visat intresse de här fem åren. Vi ses på annat håll framöver.