Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Konstbloggen

Marknadskonster

Caroline af Ugglas är stjärna på Affordable Art Fair


Är du hyfsat rik, ointresserad av konst men ändå drabbad av känslan att du borde köpa något att ha på väggen? I så fall är Affordable Art Fair konstmässan för dig. Inget kostar mer än 45 000 kr och allt är begripligt eftersom inget har några andra nivåer än sin egen yta.

Konstsamlande har annars något motsägelsefullt över sig. Ingen behöver äga konst för att överleva, men inget ger så mycket status som att lägga energi och pengar på något man inte behöver. Det har inte med västerländsk kapitalistisk dekadens att göra, liknande fenomen har studerats av antropologer i mer primitiva kulturer än vår.

Lite tillspetsat: Slöseri är sexigt.

Men slappt måleri eller fotografi på lustiga vykort-nivå för upp till 45 000 kr är jättedyrt. Att hävda att det är ett fynd är lika sexigt som att säga ”Jag har syfilis. Det är den coolaste könssjukdomen”.

Affordable Art Fair
Magasin 9, Frihamnen
Stockholm
Till och med 6 oktober