Karlskrona HK-bloggen

Tränarstabens udda uppladdning

Serieledarna Frölunda står för motståndet i omstarten.
Då laddar Karlskronas tränarstab upp med att själva kliva ut på isen mot klubbens sponsorer ett par timmar innan nedsläpp.
– Det kan bli en mardröm, skämtar KHK:s tränare Per Hånberg.

Per Hånberg och tränarstaben laddar upp med sponsormatch inför omstarten mot Frölunda. Foto: Bildbyrån
Per Hånberg och tränarstaben laddar upp med sponsormatch inför omstarten mot Frölunda. Foto: Bildbyrån

Karlskrona HK får tufft motstånd direkt när SHL startar om på annandagen.
Serieledande Frölunda har gjort 104 mål på 27 omgångar, över 20 mål mer än näst målfarligaste lag Skellefteå.
– Alla förstår att vi möter ett av Sveriges bästa hockeylag. Det gäller för oss att komma in rätt i matchen, få tryck på dem, få in lite mål, spela bra och orka åka skridskor med dem, säger Per Hånberg.
Själv kommer han, tränarstaben och sportchefen Michael Sundlöv att ladda upp – genom att själva spela match mot klubbens sponsorer ett par timmar innan nedsläpp i en dream team-match.
– Det kan bli en nightmare (mardröm). Man har inte spelat på 15-16 år, kroppen är inte som den varit och julmaten har inte gjort en snabbare, skojar Per Hånberg.
Han tror inte att den ovanliga uppladdningen med sponsormatchen ska påverka inför Frölunda.
– Föreningen är ett varumärke och vi får bjuda till när det är lördag och annandag. Det är en kul grej och som att ta en joggingrunda på en matchdag för att få syre i kroppen. Jag ser inte att det inverkar.

Spelarna återsamlades under fredagen för träning efter ett par lediga dagar.
Under uppehållet har laget fått in sin nye målvakt Johan ”Honken” Holmqvist.
Även om inget är spikat är det troligt att Linus Fernström ändå vaktar kassen mot Frölunda.
– ”Honken” börjar närma sig, men har inte spelat match sedan förra säsongen. Eventuellt står han inte i morgon utan spelar eventuellt nästa mot Malmö i stället, säger Per Hånberg.
Vad betyder hans närvaro i laget?
– Nu har det varit kort tid, men det är en erfaren spelare som kommer in med nytt blod och som inte varit med och förlorat heller. Han har bra positivitet och vill vara med att rädda kvar Karlskrona i SHL.

I den sista matchen innan uppehållet saknade KHK hela åtta spelare i 6-1-förlusten mot Linköping. Flera av dem är tillbaka mot Frölunda.
– Guter, Bergström och Grundel är på väg tillbaka. Holzapfel spelar. Men Trukhno, Kellman, Westlund och Linder spelar inte, säger Hånberg vars lag nu spelat över 100 dagar i SHL (sedan premiären räknat).
– Vi har kommit in i en verklighet som vi nu ordentligt börjar förstå. Samtidigt känner vi att vi vill stanna här och alla som jobbar kommer slita dygnet runt till serien är slut för att fortsätta spela i SHL.
Det blir en intensiv avslutning på året med tre matcher på fem dagar mot Frölunda, Malmö och Växjö.
– Det är viktiga poäng att spela om. Vi känner att det är dags att vinna. Men vi jagar inte tabellplaceringar utan att vinna hockeymatcher och känna vinstglädjen nu. Det är nästan viktigare.

FAKTA Spelare på väg tillbaka
Anton Grundel, back
Riley Holzapfel, center
Mattias Guter, forward
Alexander Bergström, forward

De saknas i omstarten
Joel Kellman, center
Tom Linder, back
David Westlund, back
Vjatjeslav Trukhno, forward