Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Karin Olsson

Jan Guillou och Mats Svegfors på glid

Det är sportlovstider och de stora manliga publicisterna har bestämt sig för att idka mental utförsåkning. Jan Guillou kraschlandade i sin söndagskolumn i Aftonbladet om att de svenska judarna borde sluta böla om antisemitismen eftersom det är mer synd om muslimerna. Han tonade också ner den antisemitiskt färgade frågan i ”Studio ett”. Ett lika våghalsigt störtlopp ägnar Mats Svegfors sig nu åt i DN Kultur.
Han verkar aldrig riktigt ha accepterat att han slutade som vd för Sveriges Radio 2012, men dagens ledning torde vara måttligt road. Efter att den bett om ursäkt på sina bara knän för haveriet i ”Studio ett” dyker skugg-vd:n upp och säger att det är orimligt att ”dödskallemärka” vissa frågor. Helena Grolls ”kontradiktoriska” fråga borde inte alls ha klippts bort, då den typen av formuleringar ingår i ”intervjuandets metodik”. Nej, det stora problemet är i stället att vi använder ord som ”islamism” och ”jihadism”, anser han.
Guillou och Svegfors är ute på glid.