Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jag tänker på Marianne Lindberg De Geer

Hur ska man få upp humöret efter Belinda Olssons misslyckade kamp? Man ska uppsöka en annan feminist, lika omedelbar och rolig, men med bibehållen udd. Marianne Lindberg De Geer är nu aktuell med ”Under belägring” på Dramaten. Pjäsen skärskådar patriarkatet genom en överläkare, som inte bara belägrar vårdavdelningen genom sina manipulationer, utan också lägrar den. Den som inte frivilligt skrevar, tvingar han. Men det finns en kvinna som trots allt gör motstånd.

När debatterna nötts ner är det som vanligt bara konsten som kan ladda tankarna med ny energi. Efter allt förtal av feminism och genusdagis, längtar jag inte bara till teatern utan också till Wanås konstpark. Lindberg De Geers ljudinstallation från 2003 med ensamma röster som ropar i den skånska bokskogen – ”maamma”,”maaaamma”, ”paaaappaaa” – lämnar ingen som hört den oberörd. Det handlar om det svåra i att vara barn. Och förstås, människa överhuvudtaget.