Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

UNT:s Lisa Irenius bör få Stora journalistpriset

Chefredaktör Thomas Mattsson har sin vana trogen spått kvällens pristagare i sin blogg idag. Jag håller givetvis med om att Expressen bör vinna för järnrörsskandalen i klassen ”Årets avslöjande”! Men som ”Årets förnyare” håller jag tummarna för Lisa Irenius, kulturchef på UNT. Hon gav läsarna tillgång till digitala böcker där kritikernas anteckningar ingick. I sanning ett helt nytt grepp som ger en fingervisning om hur många fler och roliga digitala möjligheter som återstår, även i traditionella genrer som litteraturkritiken. Triumfs ”Värvet” är förstås också en värdig pristagare, liksom Aftonbladets ”#Välkommen”. Men djupintervjuer av kända människor i radioformat är egentligen inte så nytt, och inte heller längre journalistiska kampanjer som på snillrika sätt involverar sociala medier. Irenius har inspirerat till verklig originalitet och nytänkande och för det tycker jag att hon ska vinna.

UPPDATERAT: Hurra, rätt person vann!