Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Karin Olsson

Katapulttjänsten på Svenska Dagbladet

Varför vill ingen vara kulturchef på Svenskan? Tjänsten har blivit något av en katapultpost. Stefan Eklund, Kaj Schueler och nu Martin Jönsson, som blir biträdande programdirektör på SR, hann knappt värma upp stolen innan de slutade. Men Jönsson kommer i alla fall att få ett eftermäle som den som fick mest gjort på kortast tid.
Med sällan skådad effektivitet sparkade han halva kritikerkåren, annonserade chattar med Darin och kulturquizzar på webben som framtidens melodi, samt bloggade om News of the world-skandalen medan vi andra ägnade oss åt vår nattvila.
Snart väntar en stor omgörning av hårt pressade SvD, inklusive kulturen.
Vågar man hoppas på Daniel Sandström, tidigare chefredaktör och kulturchef på Sydsvenskan, som ny kraft på redaktionen? Eller varför inte den tidigare Axess-redaktören Johan Lundberg, som skulle föra in ett kulturkonservativt temperament på sidorna igen?