Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Karin Olsson

Nisse vs Filip och Fredrik

Ikväll är det säsongsavslutning för KulturExpressen, vårt kulturprogram som sänds på Axess TV (20.00) och på Expressen TV (läggs ut på lördag förmiddag). Ovan ser ni dagens kulturuppslag som har samlat några av alla de offentliga tjuvnyp som Expressens kritikernestor Nils Schwartz och radarparet Filip och Fredrik har gett varandra genom åren. I programmet träffas de för första gången och diskuterar tv-kritik och tv:s framtid.

***

Här är alla avsnitt från denna säsong. De kan ses på www.expressen.tv/kultur.

1. SOCKERSKRÄCK OCH KOLHYDRATMOBBNING. Maten, kulturen och LCHF-hysterin. Debatt: Charlotte Birnbaum, Lotta Lundgren och Malin Siwe. Intervju: Lars Gustafsson och Agneta Blomqvist

2. TA TILL VAPEN Saudiaffären och svensk självbild. Debatt: PM Nilsson, Elisabeth Åsbrink och Martin Aagård. Intervju: Andres Lokko.

3. FLANÖREN SÖDERBERG Emoförfattaren som aldrig dör. Debatt: Caroline Ringskog Ferrada-Noli, Jenny Lindh och Johan Rabaeus. Intervju: Bengt Ohlsson.

4. FRANKOFILENS DÖD Förfaller kulturnationen Frankrike? Debatt: Bim Clinell, Lisa Irenius och Jonas Holmberg. Intervju: Behnaz Aram.

5. STRIDEN OM GRASS När dikt blir politik. Debatt: Svante Weyler, Paulina Neuding och Göran Greider. Intervju: Karolina Ramqvist.

Programledare: Jag och Björn af Kleen. Gunilla Brodrej gör också inslaget ”Klassiska klipp” från Youtube i varje avsnitt.