Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Karin Olsson

Jimmie Åkesson hos Betnér

Betnér Direkt på Kanal 5 har en åsiktsdriven programledare och ett fåtal gäster. En pigg ­kontrast till de andra debatt­programmen, där inget har hänt med formen sedan Palmes och Mobergs tid. Betnér Direkt är till och med roligt ibland.

Det blev också David Batra i gårdagens säsongsavslutning som först lyckades komma åt den slipade Jimmie Åkesson, med ett skämt om ”assimilerad kebab”. Betnér själv var för övertänd och gick bort sig i resonemang om att det inte spelar någon roll om muslimska flickor särbehandlas.

Sakine Madon, fristående ledarkolumnist i Expressen, förmådde att både kritisera SD och Betnérs relativiserande. Gästen vid hennes sida, statsvetaren Andreas Johansson Heinö, påminde däremot om en studio­man som råkat slå sig ner på fel ställe. Han hade tunghäfta. Det var ett friskt vågat upplägg, som ändå blev en besvikelse. Betnér och gästerna, med undantag för Åkesson, verkade spända. Ett tecken på att debatter som denna hålls för sällan.

***

I helgen kommenterade jag vapendomen mot Expressen, men missade då att länka till den här på bloggen.