Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Karin Olsson

Grattis Aase Berg – igen!

Författaren Aase Berg, kritiker i Expressen, får idag Aftonbladet Kulturs litteraturpris för sin kacklande diktsamling Liknöjd fauna. Förra året fick Nils Schwartz Aftonbladet Kulturs Axel Liffner-stipendium för sin kulturjournalistiska gärning. Vi är särskilt glada och stolta över att Expressenmedarbetare belönas två år i rad av värsta konkurrenten. Aase Berg fick förra året även DN Kulturs nyinstiftade kritikerpris Lagercrantzen.
Dessutom fick hon förra året 30 000 kronor av en anonym läsare av Expressen Kultur som skickade en check till redaktionen, som tack för hennes artiklar. Prisregn var ordet. Grattis, Aase – igen! Grattis förstås också till Kristian Lundberg, även han medarbetare på sidan, som nyligen fick Sydsvenskans kulturpris. Han har fått så många priser sedan framgången med Yarden att jag tappat räkningen för länge sedan.

UPPDATERAT. Expressens Leo Lagercrantz fick ikväll Aftonbladet Kulturs ”Hummerkniven”, som ska vara ett slags hederspris till liberala skribenter som står för det som är ”sant och relevant”, om jag förstått det hela rätt. En idé som Åsa Linderborg fick i helgen, enligt en intervju i morgondagens tidning. Oklart om priset återkommer nästa år, eller är en one shot till Lagercrantz ära, efter sina artiklar kring Lundin och Bildt.