Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Karin Olsson

Ur led är äktenskapet

Victoria vill bli överlämnad vid altaret av sin pappa kungen, till sin blivande make. Detta i strid med svenska kyrkans tradition där brudparet skrider fram som jämlikar. Är det kanske ett försök att rädda Daniels manlighet? Han som gett upp karriären för kärleken, för att bli en passiv ”hälsoprins” vid tronarvingens sida.

Strindberg skrev dystert i Giftas: ”Två människor, till på köpet av motsatt kön, giva varandra det oförsiktiga löftet att hålla ihop hela livet”.
De har många år framför sig i strålkastarljusets hetta. Nog vore det en bättre start om Victoria inte gifte sig som vore hon en patriarkal trofé. För Sverige, i tiden.