Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Karin Olsson

Så funkar ”ung”

I dag, som varje måndag, viker Expressen en sida åt kultur för barn och ungdomar. Redaktör är Gunilla Brodrej.
Nu gör vi det också lättare att följa materialet på sajten.

”Ung” har fått en särskild kategori, precis som till exempel ”scen” och ”konst”. Där samlas alla artiklar, vilket underlättar för den som inte vill missa några texter.

Men vi behandlar självklart ämnen som berör barnkultur även andra dagar. Till exempel har Gunilla Brodejs granskning i förra veckan av den framgångsrike barnboksförfattaren Anders Jacobssons blogg på Alltombarn fått stor uppmärksamhet. Läs hennes artiklar här och här. (Jacobsson själv kommenterar på Newsmill och i en tråd på bloggen Apokryfisk.)

Och på morgondagens kultursidor skriver Philip Teir om muminpjäsen Pappan och havet som nu sätts upp i Kina, men som fått regimen att reagera. Teaterstycket anses inte skilja tydligt nog mellan onda och goda krafter. Mårran är helt enkelt inte tillräckligt elak.

Det ger ett intressant perspektiv på den aktuella debatten i Sverige om ängslig barnlitteratur, med förlag som idkar högst frivillig självcensur och tar bort alkohol, svordomar och annat som anses vara förfärligt farligt för våra små.