Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Karin Olsson

Deppiga blondiner

Mediernas älsklingsblondiner har det tufft just nu. Prinsessan Madeleine sticker till USA för att slippa kärleksbekymren med Jonas. Anna Anka, som sagt hon hellre skulle tappa håret än att låta det vara mörkt, skilsmässobråkar för fullt med Paul. Elin Woods lär inte heller ha det så roligt med sin Tiger.

Som om inte det var nog kom nyheten i dag att Kikki Danielsson ställer in en spelning och andra åtaganden under våren på grund av sorgliga privata omständigheter.

I P1:s Bokcirkeln
drog man i måndags i gång läsningen av Joyce Carol Oates Blonde om Marilyn Monroes dystra levnadsöde. Upprinnelsen till boken var att författaren såg en bild på den unga Norma Jeane Baker, som hon då hette. En vanlig amerikanska, med mörkt, lockigt hår. Hon blev besatt av att veta vad som hände på vägen, till den djupt olyckliga platinablonda sexsymbolen.

”Suicide Blonde” har man ju hört talas om. Men vad hände med sanningen att ”blondes have more fun”? Bäst att behålla kalufsen mörk, av ren självbevarelsedrift.