Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Karin Olsson

Censur i retur

Nyss debatterade Expressen Kulturs Gunilla Brodrej med Anders Jacobsson i Rakt på sak i P4 Örebro. (Lyssna här!)

Artiklarna om de sunkiga blogginläggen på Anders Jacobssons blogg har väckt starka reaktioner
. På Newsmill har både Jacobsson och hans kusin och kollega Sören Olsson skrivit inlägg som är väldigt kritiska till Expressens publiceringar.
Sören Olssons inlägg i dag kräver vissa förtydliganden.

Han hävdar att de inte har fått bemöta Expressen Kulturs artiklar. Det stämmer inte. De har replikrätt. Det är praxis när man riktar så hård kritik mot enskilda personer. Ingen av dem har hittills nyttjat den rätten. Glädjande nog har jag fått besked i dag att Anders Jacobsson kommer att göra det. Håll utkik på sidan senare i veckan.

Olsson skriver vidare att ”jag undrar vad Expressen vinner på att censurera oliktänkande åsikter?”, och nämner kvällstidningarnas ”nätbilagor”. Vilken censur är det han menar, undrar jag. Menar han att artikelkommentarerna på sajten övervakas av moderatorer, som reagerar när tonen blir alltför grov, är det ett kraftigt missbruk av ordet. Menar han Anders Jacobssons blogg som stängdes efter Brodrejs granskning, har det inget med Expressen Kultur och Expressens utgivare att göra.

Sidan den låg på, Allt om barn, drivs av flera företag, däribland Expressen, och har en egen utgivare (läs mer om sajten här). Diskussion om eventuell censur i det fallet måste Jacobsson/Olsson ta med Allt om barn.

Expressen Kultur vill verkligen inte censurera. Tvärtom vill vi gärna ta debatten.