Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Suit up!

Det har varit en kontrasternas dag idag. Kom hem sent från skolan efter en lång dag av plugg samt möte med partnerföretag. Vid dessa möten är det givetvis kavaj på som gäller, och även om jag trivs i det så kändes det riktigt skönt att komma hem och ta på sig mjukisshorts och hoodie, och sätta sig i ”war-room” och grinda. Just like the old days.

SM Fixed limit holdem stod på schemat idag, och tyvärr skrivs detta inlägg redan 21.30 då det blev en tidig sorti. I texas limit gäller det att spela extremt tajt, och starthänderna blir extremt viktiga, eftersom de implicita oddsen att vinna stora potter med spekulativa händer blir helt annorlunda mot no-limit. Bluffmomentet försvinner dessutom nästan helt. Jag lyckades få A-A en gång, men fick tyvärr rundfold. Annars fick jag mest semihänder som A-J, K-Q och låga par, som jag inte lyckades floppa något trevligt med. Slutligen  fick jag in keramiken då jag var nere på 1000 marker med AQs mot Linda18:s AKo. Ingen hjälp på brädan och jag var ute. Kan i alla fall glädja mig åt att cashgamesessionen genererade gröna siffror, vid sidan av turneringsmisären.

Det är extremt mycket i skolan just nu, och tempot känns fortfarande ovant efter 4 års lökande framför datorskärmar och vid gröna filtar. Får helt enkelt försöka grinda ut det fram till 5e december, då det är dags för semester och poker i Prag!

/Jonatan Hellman