Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Johan Hilton

Kvinnor kan inte våldtas

Det finns rättslösa i Sverige. Tingsrätten i Örebro friar en 61-årig man för våldtäktsförsök. Anledningen är att offret saknar slida och biologiskt alltså är att betrakta som man. Trots att hon har genomgått hormonbehandlingar, klär och identifierar sig som kvinna.
Gärningsmannen hade förföljt kvinnan, överföll henne utanför hennes före detta pojkväns hem och misshandlade henne brutalt. Försökte därefter slita av henne byxorna. Inte ens tingsrätten tar miste på uppsåtet.
–Vi tror att han var ute efter att våldta just den här kvinnan, säger domaren Dan Sjöstedt till Nerikes Allehanda. Men eftersom hon visade sig vara en man hade hans brottsplan aldrig gått att genomföra.
Tydligare än så kunde normsamhället inte tala. En person med penis mellan benen kan inte vara offer för sexuellt våld. Oavsett hur hen ser ut i övrigt.
Märta Tikkanen hade alltså rätt. Män kan inte våldtas. Av beslutet i Örebro att döma gäller sentensen numera även kvinnor.