Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jimmy Fredriksson

Hängslen och livrem

Åker till K-rauta för att köpa virke till takstolar, spikbleck och diverse annat samt minst men viktigast ett skruvdragarbits som passar till ankarskruv.
Jag köper ett par hängslen till snickarbyxorna medan jag letar bits men hittar bara en förpackning för 109 pengar.

En K-rautaman kommer åkande på en truck och han stannar och säger hej för han ser att jag ser sökande ut och jag säger att jag letar efter bits och då stiger han ner från sitt fordon och går med mig en bit bort där det hänger diverse bits i tvåförpackningar.

– Jag ska ha ett som passar till ankarskruv, säger jag.
Han:
– Då är det torx du ska ha.
Han letar en stund och tar en förpackning T25.
– Denna ska du ha, säger han.
Jag:
– Kanske, men den ser liite stor ut. Jag kan gå ner och kolla om det står något på skruvarna.
Han säger med överseende i rösten:
– Ta du de här, jag är ganska säker på att de passar.

Han hoppar upp på trucken och kör i väg men jag är inte övertygad utan tar upp en ankarskruv jag haft i fickan och försöker jämföra men bitsen ligger i en plastförpackning så det går inte riktigt och till slut tittar jag mig omkring och sen trycker jag ut spetsen på bitsen genom kartongen på baksidan och stoppar dit skruven – och den passar inte!
Bitset är mycket riktigt för stort.

Jag hänger tillbaka det trots att det är lite trasigt på baksidan och går ner till T20 och trycker ut spetsen på det och det passar.
K-rautamannen hade alltså fel.
Och förbannelsen som svävar ovanför mig som ett svart moln bekräftas ännu en gång.
Jag måste ha både hängslen och livrem när jag handlar.
Expediterna borde ha ett kok stryk.