Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Jakobsson

Idioter – kör inte bil!

Hundratals barn rör sig i trafiken vid mina barns skolor. Många av dem skjutsas dit av föräldrar som inte borde köra bil. Varje dag ser jag idioter som kör för fort nära barnen, som fingrar på sina telefoner när de passerar klungor av barn och som parkerar sina bilar på trottoaren så att barn tvingas ut på den trafikerade vägbanan när de försöker ta sig till sin skola. Det gör mig minst sagt förbannad. Jag ser ner på alla er som skiter i både mina och era egna barns säkerhet.

Här är ett enkelt test:
1. Är det så viktigt att hinna i tid till jobbet så att du är beredd att köra för fort förbi en skola eller ett dagis?
2. Håller du på med din mobiltelefon när du kör bil i närheten av barn?
3. Struntar du i att lämna företräde vid ett övergångsställe, trots att det står barn där som vill över?
4. Felparkerar du vid skolan eller förskolan, utan att tänka på att din felparkerade bil kan skapa farliga trafiksituationer för barnen?
FACIT: Har du svarat ”Ja” på minst en av dessa frågor så är du en idiot som borde sluta köra bil.