Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Vail är som ett Disneyland i skidformat

pistlift
Ett Disneyland i skidformat.

Och visst kan Vail konsten att underhålla.
Med service i världsklass och suverän skidåkning.

Men tro inget annat än att besöket kräver en fet plånbok. Ett dagskort går loss på 1500 kronor och att bo över i byn är inte att tänka på. För de ”enklare” hotellen får du räkna med ett par tusen kronor per person och natt.
Bara halvtimmen bort är prisbilden betydligt humanare. Vi har checkat in på ett motell i Silverthorne med perfekt slagläge för flera spännande skidorter som ligger inom timmens bilfärd.

Men denna morgon rullar vi in i ett strålande soligt Vail.
En ort som växte fram under 60-talet enbart för att attrahera turister. Och med sitt enda syfte är byn kommersiell så det förslår. Svulstiga lodger i sten och trä, tinnar och torn i ett mishmash av vräkiga stilar. Det dräller förstås av butiker med höga prislappar och flerstjärniga lyxhotell. Restauranger och barer finns i vartenda hörn. Med det sagt saknas inte charmen. Genuint? Nej! Mysigt? Jo, men det tycker jag nog ändå!
villagewalk
Men övertygad om att Vail är en skidort att räkna med blir man först med skidorna på. Skidsystemet är enormt med suverän kvalitet på pister och vidsträckt offpist i anläggningens fem backbowls när snöläget tillåter.
Framsidan är vigd åt välskötta pister. Mot Lionshead löper det mesta utför i grönt och blått medan det lutar på lite mer i pisterna kring Vail Village.
Baksidan utgörs av fem stora bowls (grytor) som med rätt snö lär förvandlas till en enda stor öppen lekplats. Den turen har vi tyvärr inte och dagen bjuder på mer vårslask än kallsnö. Fast det är ruskigt kul det med! Efter en förlängd förmiddag i de solstekta grytorna och en avstickare till liftarna vid Blue Sky Basin börjar energinivåerna larma rött och vi stannar till vid Wildwood smokehouse & grill för lite helamerikansk lunch á la en väldig massa kött. Lite lagom dästa tar vi oss därefter an framsidans pister som har hunnit bli sådär skönt smöriga. Låren bränner snudd på lika hett som nosen grillas i solens strålar.
lovers
helbild
bluesky
wildwood
groupie
Mör och lycklig är kvartetten som rundar första skiddagen i Colorado.
I morgon rockar vi nya äventyr.

/Jenny