Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Med passion för pist i pärlan Beaver Creek

pistbc
Hör du till skaran som helst nöter pist kommer du att älska Beaver Creek.
Här finns nedfarter för alla åldrar och i alla nivåer.
Det blir helt enkelt inte så mycket bättre än såhär.

De flesta pisterna är breda och skönt böljande, vissa är branta och utmanande och andra vansinnigt vråltuffa. Så valmöjligheter saknas inte. Liftsystemet är dessutom löjligt effektivt med sina snabba stolar och gondoler och väldiga kapacitet. Här hinner man beta av många fallhöjdsmeter under en dag –  om låren tillåter.

Beaver Creek är klassisk mark med alpina mått mätt. Legendariska nedfarten Birds of Prey (Golden Eagle) har flera VM och årliga världscuptävlingar i störtlopp och super-G på nacken. Att bara svänga sig genom pisten är hisnande. Att blåsa på rakt ner känns otänkbart. Men här susar eliten fram i 128 knyck.
Och trivs du bland pucklarna har du kommit helt rätt. Det dräller av puckelpister i Beaver Creek. Utdöende i svensk terräng måhända men i allra högsta grad levande här. Och det är dessutom många som frivilligt ger sig ut bland knädräparknölarna. Jag är inte en av dem. Fy!
ericochmackan
Vår skiddag inleds i blåmysiga området Arrowhead. Här är det lätt att bli kvar i de lagom kuperade nedfarterna inramade av en magnifik kuliss. Dessutom behöver man inte trängas alltför illa såhär i utkanten av systemet. Vi njuter i några åk innan vi börjar beta av pisterna in mot hjärtat och själva byn. Vid Grouse Mountain lutar det på en hel del och det gäller att välja linje med omsorg om man inte vill råka sladda in i någon av puckelpisterna.
Som mest når man en åkhöjd på strax över 3500 meter uppe på Beaver Creek Mountain. Ingenstans skidar man över trädgränsen. För en freeridefantast kan det kännas begränsat då öppna ytor saknas och skogen är lite för snårig för att utgöra vettigt alternativ. Men för passionerade Pelle pist är Beaver Creek drömmen.

Så vi pressar på tills mjölksyran sprutar och benen inte längre bär och rundar ännu en magiskt bra skiddag!

/Jenny