Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Insnöad

Snygg, snabb och stekhet – skidprylarna som gör ditt sportlov

prylar
Sportlovet närmar sig med stormsteg och mängder av svenskar styr mot fjäll och alper för att fira skidledigheten framför andra.
Och när du inte nöjer dig med att vara snabbast i backen utan även vill vara snyggast så kan det komma att kosta det lite extra.
Här är säsongens hetaste och kanske häftigaste prylar.

Galet läckra goggles
Oakley har lanserat en ursnygg gogglesmodell med ny revolutionerande teknik. Oakley Flight Deck Prizm är designad mer eller mindre helt utan ram vilket ger ökat synfält.
Pris från 1849 kronor
oakley

Skidväskan nummer ett
Douchebag är ingen nykomling på marknaden men allt fler upptäcker den smidiga skidväskans oslagbara finesser. Här finns plats för två par skidor plus all extra utrustning. Väskan har designats av den kända friåkar-profilen Jon Olsson. Kan rullas ihop och bäras smidigt i ett handtag när den inte används.
Pris från 2089 kronor 

Varma och mysiga under
Satsa på ett första lager i merinoull som effektvivt transporterar bort fukt och håller värmen. Mons Royale gör underställ med attityd och funktion. Finns för både tjejer och killar.
Leggings, pris från 699 kronor

Handskar som håller måttet
Klassiska Hestra Army Leather Heli Ski håller händerna varma de mest kylslagna skiddagar. Handskens längd ser dessutom till att hålla snön ute.
Pris från 995 kronor
hestra

Lite coolare är Jon Olssons egen promodell för Hestra. Tillverkad av kraftig läder och förstärkt i handflatan där slitaget är som störst.
Pris från 1095 kronor

Urvalet ovan hittar du hos black-snow.se

Skidstass för tjejer av tjejer från Haglöfs
Inför säsongen har Haglöfs tagit hjälp av duktiga friåkningstjejerna Jennie Kaipainen (Finland), Lotten Rapp (Sverige) och Anne May Slinning (Norge) i utvecklingen av en skidkollektion för kvinnliga skidåkare. Skade-kollektionen är uppkallad efter vinterns gudinna. Feminin passform och funktionalitet är ledorden. Och så snygg sen!
Pris från: 5 500 kronor.
haglofs.com

Svindyra men suveräna skidor
Exklusiva och nyskapande DPS är ett amerikanskt märke som satsar på ”Deep Powder Skis”. Kanske marknadens mesta avancerade skidmärke. Är kända för sina lätta kolfiberskidor som dock inte ger avkall på prestandan på berget. Vridstyva och lätta med innovativ design. Finns även i en turmodell som inte väger mycket mer än en fjäder.
DPS Wailer 112
Pris från 11 490 kronor
alpingaraget.se
dps

Och så en kommande pjäxa med potential
Branschmässan ISPO gick nyligen av stapeln i München. Salomon smygvisade där nästa säsongs nyhet på pjäxfronten – QST. I grund och botten en utförspjäxa men lättare och med 40 graders gåläge. På damsidan är vikten knappt 1,5 kilo och kommer i flex 80 – 90 –110. Pjäxan ska dessutom vara betydligt smidigare att kliva i än andra modeller, skriver freeride.se.