Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Engelberg – skön skidort med mysiga måsten i och ur pist

Skidorten Engelberg är känd för sin lättillgängliga offpist och sina fina turmöjligheter.
Men ”Änglarnas berg” bjuder på fler överraskningar än så.
Här är tre mysiga måsten utanför pisten när resan går till Schweiz.

Klostret
I Engelberg vid foten av skidområdet Brunni ligger ett vackert kloster som fortfarande är verksamt. Kika in i kyrkan som är öppen för allmänheten eller följ med på en guidad tur i klostret till priset av några Schweiziska franc. Missa inte den egna osttillverkningen och butiken där du kan köpa med dig godsaker hem.

Berghotel Trübsee
Bo med bästa läge högt uppe på berget. Detta spektakulära hotell har nyligen renoverats och de 37 rummen har inretts i naturliga material i en sober färgskala. Avnjut en generöst tilltagen frukostbuffé efter en god natts sömn i hög alpluft för att sedan kliva rakt ut i pisten i skidområdet Titlis.

Bergrestaurant Flühmatt
Gemytligt och genuint en bit upp på berget på Brunnisidan. I fem generationer har familjen Hurschler-Häcki drivit denna lilla bergsrestaurang med lågt i tak och rustik inredning. Maten är även den av det rejäla slaget. Specialiteten Engelberger Älplermagronen fyller på uttömda skidreserver med råge. En rätt bestående av ost, pasta, potatis och lök i en härligt mättande röra. Serveras med äppelmos!