Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Inredningsbloggen - Heminredning Leva Bo Allt för

Smaelta, vackra vaser av Lotta Pettersson

SMAELTA är en kollektion vackra vaser i klarglas formgivna av Lotta Pettersson. Lotta är utbildad vid Danmarks Designskole i Köpenhamn. Hon är tredje generationens glasarbetare och har även haft en egen glashytta i den danska huvudstaden. Lotta var tidigare knuten till Danmarks Designskole som censor vid glaslinjen och har på sin meritlista bl a mottagit Kunsthåndvaerker priset i Köpenhamn och innehar titeln Kunglig Hofleverandoer.

SMAELTAs första kollektion VAKO är en serie vaser med mycket optik. Vaserna visar ett modernt formspråk där design möter tradition och hantverk. VAKO produceras av Bergdalahyttan i Småland. Där blåser man vaserna i träformar som formmakaren har svarvat ut efter ritningar. Efter att vasen formats i träformen kyls den ner över natten. Dagen efter efterbearbetas den i sliperiet.

Namnet VAKO är hämtat från den vackra myren Vakö utanför Älmhult. De tvärgående linjerna i glaset symboliserar vattnet och isens rörelse såväl på myren som i våra skogar. Den småländska skogen med mossan, de tunga granarna och vattnet är den stora inspirationen och återfinns i alla Lottas verk.

912795cc-9f9a-4c23-8117-af36ae15da75

Bild från Studio st Paul