Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Inredningsbloggen - Heminredning Leva Bo Allt för

Renovering av trappstege

När vi köpte huset följde en klassisk trappstege från Awab med. De forna ägarna hade verkligen använt den ovarsamt, bland annat när de målat. Folien på stegen var borta och det var massa gammalt intorkat färgskvätt överallt. I flera år har jag tänkt att fixa den men bara inte gjort. Så nu, på semestern, tog jag tag i det lagom stora projektet i att skrapa och klä om. Funderade en del kring vad jag skulle välja för nytt material till stegen och bestämde mig för kork. Älskar kork som ju är ett naturmaterial och passande tidsmässigt för pallens design.

Först skrapa en massa, både färg och gammalt lim.

Skärmavbild 2016-06-20 kl. 10.00.59

Jag använde kork från IKEAS underlägg som klippte till i rätt storlek med hjälp av egengjorda mallar.

Skärmavbild 2016-06-20 kl. 10.15.04

Limmade på och satte under tyngd. Brandsläckaren kom till annorlunda användning.

Skärmavbild 2016-06-20 kl. 10.01.14

Och tada! Klart.

Skärmavbild 2016-06-20 kl. 10.01.25