Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Inredningsbloggen - Heminredning Leva Bo Allt för

Weekend i Bryssel

Det blev ett segt slut på en skön helg i Bryssel. Vårt flyg blev av okänd anledning inställt och vi blev omdirigerade till mellanlandning i Köpenhamn. på Ett senare flyg. I Köpenhamn var det tekniska problem med flyget och vi blev ännu mer försenade. Nästan 4 timmar senare kom vi hem. 4 små timmars sömn i natt. Men.

Skärmavbild 2016-01-25 kl. 12.04.41

Bryssel överraskade! Jag hade inte en enda förväntan. Andra städer har man ju hört om innan man besökt dem, Barcelona, Berlin, Paris osv men Bryssel inte alls. Kanske just därför den levererade, gråväder till trots. Vi åkte ned arla morgon på fredagen och fick en hel dag då. Vi började med att beta av klassiska sevärdheter som Grand Place, Manneken Pis och chokladaffärer. När det var gjort var det dags att börja ta sig igenom Belgiens ölsortiment. Jag är ölälskare, har helt gått i från vin (bubbel går bra). Belgiskt öl är väldigt gott. Jag gillar ju inte ljusa, smaklösa öl, IPA är min favorit. Belgisk öl är väldigt smakrik även om det inte är IPA. Så vi gick från pub till pub. Vackra lokaler, mycket Art Deco i Bryssel och jag älskar den epoken. Bland annat besökte vi anrika Café Metropol och Falstaff som båda är fina exempel på dekadenta miljöer.

IMG_0180

Café Metropol

IMG_0137

Vackra passager i gamla stan

Skärmavbild 2016-01-25 kl. 11.28.35

Lilla Manneken Pis, inte högre än en knapp halvmeter. Var en viktig brunn förr i tiden. Och ja, det går att sko sig på denna staty;)

Skärmavbild 2016-01-25 kl. 11.42.47

Belgiska våfflor testade vi också när vi ända turist-groovade

IMG_0142

På fredagskvällen hade vi bokat en genuin Belgisk restaurang i förorten. Vi passar oss för turistfällorna i city. Spinnekopke hette den och var väldigt mysig och kändes genuin. Fick öva min skraltiga franska. Åt så klart Moulles med Frittes. Väldigt gott! Och väldigt stor meny!

IMG_0161

På lördagen gick vi till Marollen, ett kvarter söder om centrum. Och där blev jag kär. Tänk dig SoHo med MASSA vintage och antikaffärer, både kläder och inredning. På torget Place de jeu de Balles kan man hitta vad som helst. Om man orkar leta. Jisses vad saker!

IMG_0173

Det finns även många coola klädvintagebutiker bland annat denna, Foxhole

IMG_0172

Så några stopp för belgisk öl så klart

IMG_0175

IMG_0145

Lunch måste man ju äta också även om frukosten på hotellet var grandios

IMG_0122

IMG_0166På lördagskvällen sökte vi oss utanför stan igen och hade bokat bord på La Meilleure Jeunesse som var en mysig liten kvarterskrog med fusionmat. Jag åt moulles med pasta och Mannen biff och hemslungad bearnaise. Så cool inredning med guldtak och olika stolar kring borden. Vintage soffgrupper och hög mysfaktor.

IMG_0184

Skärmavbild 2016-01-25 kl. 12.02.26

En superhelg som fick lite snöpligt slut men ända så himla nöjd! Tack till Mannen som gav mig detta i juklapp! TACK!