Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Pressdag

Pressdag ett avklarad. Har rört mig från norra Odenplan till mitten av Söder. Vi började dagen hos Bemz, företaget som i tio år har sytt överdrag till Ikeamöbler. Idén är genialisk i sin enkelhet. Nytt för nu är mönstret i rosa tegel, en inhouse-design, men de har en massa, massa tyger från en massa olika designers, både mönstrade och enfärgade.

Skärmavbild 2015-11-17 kl. 16.07.32

Efter det gick vi till Trendgruppen PR och såg nyheter från Ittala, Alcro, Mimou, Cervera och Royal Copenhagen. Det bästa, bästa med det här besöket var att få träffa formgivaren Lisa Larson. Jag är ett stort fan, samlar på Uniktavlorna bland annat. Sedan har vi fått ärva en hel del fina pjäser från svärmor bland annat lejonet, taxen och tigern. När jag hälsade på henne och berömde hennes design, frågade jag om det gick bra att vi tog en bild ihop. Då sade hon ”Vad roligt, då kan vi ju ta en sådan där selfie!” Underbart! Duktiga kvinna!

Skärmavbild 2015-11-17 kl. 16.08.00

Ett annat av företagen som presenterades var Mimou, ett företag som jag tyckt om i alla år. Deras nya kollektion bestod bla av en papperskollektion, handgjord i Thailand. Det finns både med tryck och utan. Det finns även fina anteckningsböcker. Pappret är gjort av bambu och lokalt producerat.

Skärmavbild 2015-11-17 kl. 16.08.16

Efter detta tog vi oss till Söder och Studio st Paul PR. Det känns verkligen som att komma hem när man kommer till Annika och Co. De hade inrett studion mycket fint i vårens tecken. Det som var nytt för våren var bla dessa fina lampor från Konsthantverk i Tyringe, i design av Johan Carpner. I soffan ligger kuddar från Chhatwall&Jonson, How kudd you, Lisa Ling och Nadja Wedin. Krukor från Mikaela Willers.

Skärmavbild 2015-11-17 kl. 16.08.45

Här ett axplock från Lisa Ling, Nadja Wedin, ABC kollektion, how kudd You och Konsthantverk i Tyringe.

Skärmavbild 2015-11-17 kl. 16.10.23

Och som alltid lika trevligt att träffa Nadja Wedin i egen hög person. Sittandes i en fåtölj med sitt eget mönster.

Skärmavbild 2015-11-17 kl. 16.09.18