Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Inredningsbloggen - Heminredning Leva Bo Allt för

Mångsidig, Ikeas sociala arbete i Indien

Att jag aldrig kan hålla mig i från att gråta på skolavslutningar. Aldrig. Har aldrig hänt, kommer antagligen aldrig att hända. Båda M:s avslutning i klassrummen var samtidigt så barnen drog lott i går kväll vilken vuxen som skulle vara var. Lilla M fick mig. Stora M farsan. Lilla M, som börjar ettan till hösten får ny lärare så det blev en del adjötårar där. Fina fröken Lena, bättre start på skolgången har jag svårt att se att man kan få.

Sedan ut i solen vid stora scenen. Orkester, sjungande rektor, blomsterkransar av papper, och så tåren. Fika och ännu mer kramar. En vecka kvar till semester. Kidsen fick så gott stanna kvar på fritids. Stora mammahjärtat får dåligt samvete. Inte många barn kvar efter fikat. Men tänker. En vecka kvar sedan har de ledigt hela sommaren. Inte synd om någon. Förutom mammahjärtat.

Möte på Heron halv två. Skall återigen träffa ägarna och presentera det sista. Sedan är vi nog i mål, planeringsmässigt. Hoppas på beslut i dag så vi kan köra i gång alla underleverantörer.

Mångsidig är ett samarbete mellan Ikea och sociala entreprenörer i Indien. textilkollektionen består av handbroderade kuddfodral, handgjorda korgar och sittpuffar. Målet med kollektionen är att ge kvinnor på landsbygden i Uttar Pradesh, Rajasthan och Karnataka möjlighet att förändra sina liv och samhällen till det bättre.

Säljstart: 27 juni 2014 Kollektionen är tillfällig och säljs på utvalda IKEA varuhus i Sverige: Kungens Kurva, Barkarby, Malmö och Älmhult.

b9b86674574b257e_800x800ar

9eefb7810b195092_800x800ar

8eb7877471f97885_800x800ar

875ffd30eeb9c744_800x800ar

Pressbilder från Ikea