Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Inredningsbloggen - Heminredning Leva Bo Allt för

Hemma!

Hemma och packar om. Midsommar var härlig. Avkopplande och skön. I stuga utan el och vatten. Vi kände oss lite Amish. Alla hade sin specifika uppgift. Min var att diska. Dag 3 var det inte så kul längre, men diska har alltid varit min uppgift på Hässlis och så var den också denna gång.

Mannen är spisansvarig, dvs gå upp och tända vedspisen för att få morgonkaffe/te. Han ansvarar även för lunch och middagständning, samt det som kokas på spisen. Herr J är ansvarig för grill och grillning och fru J för allt som inte kokar eller grillas dvs matiga goda sallader och tillbehör. Kidsen fick hjälpa till med det som inte var varmt, typ grill och vedspis, men hämta ved, skala grönsaker, skära grönsaker, duka, diska (tills jag ruttnade på att allt vatten hamnade på golvet, tog typ 5 min…) men som sagt Amish. Utedass och innepotta. Tvagning i sjön.

Midsommarafton var mycket traditionell. Mycket. Spelmanslag, stångresning, Små grodorna, lottdragning, bollkastning, sill, nubbe, färskpotatis och sång. Lyckligt lottade är vi, det kändes ända in i hjärteroten att detta är kvalitetstid. Skört och vackert.

Men nu hemma och tvättmaskinen rullar för fulla muggar. Två dagars ompackning sedan reser vi till Italiens sköna land. Har hyrt hus med pool tillsammans med familjen B, hoppas det inte är ett råtthål. Stannar i Italien i elva dagar, då skall vi även hinna med ett par dagar i ett superhett Rom. Men du vet, when in Rome.