Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Inredningsbloggen - Heminredning Leva Bo Allt för

Skåp och skiva klart

Onsdagen den 29 december


Jag skall inte tjata om min hosta. Men den är kvar. I natt fick jag ta morfinhostmedicinen för jag kunde knappt andas. Jisses vilken effekt! Det tog nog inte mer än fem minuter innan den kickade in och jag slutade hosta. Fara med det: slemmet stannar kvar i lungorna =risk för lunginflammation. Så tyvärr skall man inte ta den där förutom i nödfall. Jag dricker den andra medicinen, den slemlösande och den är hiskeligt äcklig. Saken är den att vi har en historia, jag och hostmedicinen.


När jag var liten hade jag mycket kikhosta och ofta var det som jag fick inmundiga hostmedicin. Men absolut inte frivilligt, ånej. Det krävdes två starka vuxna och en storasyrra för att få i mig en halv dos kan jag säga. Jag var ett sådant där jobbigt barn som inte gick att övertala, aldrig någonsin. Så jag har förstått att det var stackars mamma som fick torka bort den kladdiga hostmedicinen från väggarna efter att jag spottat det rakt ut. Alla de där minnena kommer farande som ett skott så fort jag lyfter på locket till medicinflaskan, usch, fy och tvi vale.


I övrigt en lugn dag, inget att rapportera. Mannen är ledig i fyra dagar nu och det skall bli skönt. Jag och kidsen börjar promenera på varandras nerver nu och vi behöver en fjärde part med lite nya idéer och friskt tillskott på energi.


Dagens inspiration:


Kan jag få bjuda på några bilder från vår matsal. Vi har ju ganska nyligen satt upp skåp på väggen. Det är köksöverskåp från Ikea och min tanke är att jag någon gång i framtiden skall tapetsera luckorna, helst med en tapet från Ditte Studios. Men ännu så länge är de vita. Nu har jag äntligen fått tummen ur att måla toppskivan. Skivan är i tunn MDF som min fina snickare Jocke Ljung fixat. Nu har jag målat den i matt svart och det känns så bra. Jag lägger med en kvällsbild också så ni får se den dolda belysningen jag satt under skåpen.

Vad tror ni om att jag slutar fota med Iphone och börjar använda min systemkamera…För allas skull.