Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Inredningsbloggen - Heminredning Leva Bo Allt för

Nästa år, då!

Torsdagen den 30 december


Det är nästa okristligt hur länge vi sover på morgnarna. Och nästan ännu mer okristligt hur sent våra barn är uppe på kvällen. Snacka om att vi skaffat oss kontinentala sovtider nu på lovet. I dag gick jag upp 10.30 och gjorde brunch till hela familjen. Mannen är ledig i fyra dagar framåt och han började med att fira detta genom att sova till 11.00, då han också väckte barnen. I min och Mannens historia, dvs före barnen, så delade vi en gemensam passion (minst en såklart) och det var att sova. Och vilken tur att just vi träffade varandra, vi som älskar att sova. Kanske var det inte lika genialt när barnen kom. Bättre om en part är morgonpigg när kidsen väljer tidiga morgnar. Men vi har kompromissat och tagit varannan morgon, de gånger barnen vaknat tidigt.


Men ibland känns saker och ting uttänkta från början. Som tex att våra barn är väldigt morgontrötta, båda två. Vi får väcka våra barn, vardag som helg. Ligger månne dygnsrytmen i generna? Tilläggas bör även att kvällarna här hemma inte består av tvsoffhäng eftersom kidsen är vakna lika länge som vi är. Men det är ju ett val man får göra: tidig morgon och softa kvällar eller sovmorgon och barnaktiva kvällar… 


Dagens inspiration:


Under kategorin ”fixa själv” visar jag dessa saker. Jag vill, säkert ni också, ha mer tid för att köpa gammalt och göra till nytt. Kanske ett litet nyårslöfte, även om jag anser att nyårslöften är helt blasé, att jag skall ge mig själv mer tid att gå på second hand och fixa och trixa. Jo så får det nog bli. Kolla in dessa fina bilder hittade på www.skonahem.se. Mest gillar jag bilden med de gamla smålamporna som i klunga blir underbara. Och att spraymåla sladdarna i en klar färg, genialiskt! Eller att ta gamla knoppar och göra om dem till krokar, finemang.