Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Inredningsbloggen - Heminredning Leva Bo Allt för

Mamma är lik sin mamma


Torsdagen den 23 december

Nu vet jag hur mamma hade det förr. Jag tänkte aldrig på att hon aldrig satt ned. Aldrig kollade på Kalle och hans vänner, aldrig liksom satt. Det är en mammas lov. Att ständigt flänga med något i handen, att hela tiden ha ett projekt, önskat eller oönskat spelar igen roll. Det är de ständiga förväntningarna som skapar dessa roller. Min önskan om att mina barn skall få en lika fin barndom som jag hade och en lika underbar jul som jag alltid hade.Tack vare den där mamma (och pappan också för den delen har bara lite svårare att identifiera mig vid honom) som ständigt sprang och fixade. Oavsett hosta, oavsett mängden sömn, i stort sett oavsett vad som helst så blir det en fröjdefull jul här hemma. För så är det bara.

Jag frågade Mannen hur länge han tror att den här traditionen skulle hålla. Hur lång tid in i framtiden kommer vi stolla runt såhär? Hur länge pallar våra barn och deras barn? –”Länge.” var min Mans svar.Och jag tror honom, för vem vågar trotsa julen?

I dag har vi fixat så den store fixaren själv skulle vara avundsjuk. Gran, godis, gröt, skinka, julklappsutdelning till Älsjöbarnen,dammsugit, skurat, tvättat (inte mig själv kom jag på nu), bäddat, städat badrum. Nä skit samma, vi har fixat det mesta och nu sitter vi här och väntar på syrran med familj. Gröten är klar och skinkan griljerad och allt är som jag har lärt mig.

Dagens inspiration:

Det här hemmet var ju en underbar mix av gammalt och nytt,av färg och antifärg. Det är Dekoratören Marie Ohlsson Nylanders hem och jag har hittat bilderna på www.style-files.com.