Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Inredningsbloggen - Heminredning Leva Bo Allt för

Sovrumsnyheter från Ikea

Torsdagen den 29 juli


Det var som att himmeln sparat och sparat och sparat på regnet och bestämt sig för att torsdagen den 29 juli så skall allt ut. Snacka om att himlen var öppen! Har nog aldrig varit med om sådant regn i vuxen tid. Men vad skönt det var. Härligt skönt att blommor och växter äntligen får så att de kan leva vidare. Och att man själv kunde sitta inne en hel dag utan dåligt samvete. Vi hade en familj från tjejernas dagis här på eftermiddagsfika annars har dagen varit långsamt långsam. Skönt långsam. Sagoläsning (minst 5 sagor) i sängen på eftermiddagen, långbad på kvällen, jag hann stryka mig igenom den gigantiska skrynkelhögen medan kidsen badade vilket är en otrolig lättnad. Är dock inte så brydd över den där högen men jag hittade ett par plagg jag glömt bort att jag hade, kul. Nu skall det sövas barn och om jag inte somnar i lilla M:s säng så skall jag fresta mig att ligga i soffan och kolla på tv i kväll. Det är inte ofta det händer mig. Blir väl en lat avslutning på en superlat dag.


Dagens inspiration:


Fick ett pressmeddelande från Ikea i går, handlar om årets sovrumsnyheter:


 Tillsammans med stylisten Lo Bjurulf har vi skapat tre miljöer i olika stilar som vi hoppas ska inspirera till härliga sovmorgnar och inredningslust. Stilarna kallar vi ”Färgglatt vitt”, ”Nordgloben” och ”Blå sommar”.


Färgglatt vitt:Här befinner vi oss hemma hos en kreativ familj med många barn. Basen är vit och kombineras med färgsprakande textilier och inredningsdetaljer i grönt, rosa, hallon, ljusblått och mint. Resultatet är glatt, grafiskt och fräscht. Här står den nya sovrumsserien BIRKELAND för förvaringen i form av byråer och kombinerade avlastningsbord. Serien har generösa former och fina detaljer som passar bra in i sekelskifteshuset.


Nordgloben:Här bor ett berest par som samlar på reselitteratur och som har ett stort intresse för musik och konst. Färgerna är dova och varma och skapar ett harmoniskt lugn. Rummet är enkelt möblerat för att understryka lugnet, och i centrum står en bred MALM sängstomme i den nya färgen vitlaserad ek. I huvudgaveln med dold förvaring göms böcker och småsaker enkelt undan. Serien MALM i den nya färgen vitlaserad ek finns även som byråer, avlastningsbord och garderob med skjutdörrar. 


Blå sommar:  Blått är en trendig och klassisk färg på samma gång. Utmärkt för svala och lugna sovrum. Här kombineras färgen med gjuten betong, metall och glas i en miljö som skvallrar om ett intresse för arkitektur. Basen i rummet har ett hårt uttryck och för att mjuka upp miljön har vi inrett med möbler med klassiska och lite mjukare former. Som till exempel vår nya förvaringsserie HEMNES i massivt trä där klädskåp, byråer, avlastningsbord och spegel i blått och gråbrunt ingår.


Färgglatt vitt:

Nordgloben:


Blå sommar:

Bilder från Ikeas pressavdelning.