Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Inredningsbloggen - Heminredning Leva Bo Allt för

Hemma igen, varit borta ett tag

Söndagen den 27 juni


Nu är vi hemma igen. Efter två sköna veckor i Grekland landade vi i går natt på svensk mark. Nu har jag ätit så mycket tzatziki och moussaka att det formligen sprutar ur öronen på mig. Det har varit en skön och lättjefull semester som tyvärr även innebar en del sjukhusbesök. Lilla M blev ju såklart sjuk och låg i 40 graders feber den första veckan, vilket ju såklart inte var så himla roligt. Men då har man ju fått se hur det ser ut och fungerar på ett sjukhus på en liiiten ö i Grekiska arkipelagen. Det man slås av är att vi svenskar är så vana vid att stå och vänta på vår tur. Vana att bli runtskuffade och hänvisade och vana att säga ja och tack. Så funkade det inte riktigt här. Här gällde det att hålla sig framme och fråga och fråga och fråga och tränga sig lite och så fråga igen. Inget gulligull från folket i Grekland om man säger så. Vi hamnade till slut hos en ganska brysk men duktig barnläkare som konstaterade att lilla M hade fått ett virus, likt Körtelfeber som man inte kan behandla utan måste bekämpas av kroppens eget immunförsvar. Tar ju ett tag men det var skönt att det inte var något värre. Det slutade i alla fall bra och hon repade sig och fick i alla fall fem baddagar. Nu är vi hemma och det är superskönt tycker jag. Underbart att resa men jag älskar att komma hem!Dagens inspiration:


Nä, jag tänker inte inspirera på grekiska för jag är inte särskilt förtjust i vitt och blått. Tycker såklart att det är jättefint med alla vita, pustade, kubformade husen med de blå dörrarna och de stora Pelargonbuskarna utmed husväggarna. Vackra olivträd som är så där snyggt grågröna med små oliver på. Eller citronträdet som växte utanför vår hotelldörr, som vi plockade gula solmogna citroner ifrån. Ah, underbart vackert. Men jag tänker inte blogga om det i en inredningsblogg ändå. Jag tänkte istället informera om att du nu kan ta del av Tricia Guilds underbara mönstervärld på ett fiffigt sätt. Jag har ju flera gånger tidigare i min blogg hissat företaget Bemz, www.bemz.se, för deras glasklara affärsidé att sy upp överdrag till Ikeamöbler. Nu har de tagit fram en ny kollektion där de använder sig av tyger från den färgstarka designern Tricia Guild. För några dagar sedan lanserade de tre mönster, Barcelona, Sagrada och Castellar i sammanlagt sju olika färgställningar. Tygerna kommer från den senaste Designers Guild-kollektionen ”Barcelona” som hämtar sin inspiration från bland annat det moderna Spanien, och genomsyras av designhusets klassiska stormönstrade och färgstarka tryck. Alla tygerna är naturligtvis maskintvättbara, samt tillverkade i 100% bomull.
Brittiska Designers Guild etablerades 1970 av Tricia Guild, och har blivit ett av dem mest namnkunniga och innovativa designföretagen i världen. Förutom möbeltextilier är Designers Guild även mycket kända för sina exklusiva och karaktäristiska tapeter.