Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Inredningsbloggen - Heminredning Leva Bo Allt för

Klara glas helt glasklart

Måndagen den 28 december


Vad är det för dag i dag? Jag har gått och blivit veckovill. Vad härligt! Barnen och jag har ju tagit en längre ledighet och det är riktigt härligt att bara gå och lufsa runt i pyjamas ända in på eftermiddagen, för det gör vi. Min stora M är hemma igen efter övernattningen hos stora kärleken H, skönt att ha henne i sin säng igen. Jag är en riktig hönsmamma som helst vill ha alla kycklingar i boet, synliga och överskådliga. Nu ligger de på sitt rum och sover i sina sängar och det är en otrolig trygghet. Annars har det varit fullt upp idag, som vanligt. Först våffellunch med H och hans föräldrar och sedan hade vi middag med grannvännerna A+J+M. Mycket middagar nu och det är helt underbart! Det har jag drömt om länge att ha vännerna nära. Nära nog att spontant sticka över på en vardagsmiddag när det passar. Och nära nog att krypa hem om det skulle behövas!


Dagens inspiration:


Nu börjar festnerverna komma i gång. Ser väldigt mycket fram emot nyårsafton! Nu börjar det surras om kläder och mat och champagne, härligt! Jag skall ha guldklänning, skyhöga klackar och ett underbart humör! Och skålas skall det. För att skåla krävs det glas och glas är så himla roligt och en underbar inredningsdetalj. Vi har haft otrolig tur som har fått ärva så mycket fint från Mannens mormor. Hon hade god smak både gällande möbler och glas. Se bara på de här underbara glasen som vi har i vår ägo, och som vi använder flitigt (för det är ingen idé att ha fina saker om man inte använder dem!)I övrigt har jag hittat några bilder på andra glas som jag tycker är vackra.  Här är Amor Vincit Omnia från Orrefors, www.orrefors.se. Det är Efva Attling som har designat dem och det är ett smycke på glasets fot.Jättefina tycker jag! Amor Vincit Omnia betyder ”Kärleken övervinner allt!” Här är en bild som jag hittat på www.skonahem.se. En massa fina klarglas på en snygg vagn. Karafferna är superfina och det här är ju helt klart en mormorstrend, slipat gals var ju totalt ute för några år sedan. Å så vackert det är! 


Ilse Crawford och Michael Anastass har formgivit dessa mycket vackra kristallglas för Svenskt Tenn.