Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Inredningsbloggen - Heminredning Leva Bo Allt för

Måndag=Simon och Tomas

Måndagen den 30 november


Världens lyckligaste dag är när en nära vän får barn. I natt fick jag ett sms som sade att fina vännerna M och J fått en liten flicka. Jätte, jättegrattis! Jag kan knappt vänta på att få träffa flickebarnet. I morgon skall jag åka till stan och hitta något underbart att ge den lilla tussan, det är så roligt! I övrigt så har det varit kontorsdag i dag och jag tycker mest att jag har svarat på en massa mail. Känner sig inte alltid som en inredare, mest som en kontorist faktiskt… På kvällen kom grann-vännerna P och V med barn över och käkade kycklingsoppa med tortellini. Kaos och glädje att vara så många runt bordet. Det har alltid varit min dröm att ha en massa vänner runt bordet, att samlas kring en enkel måltid, att sitta länge och bara prata. Just nu så är det mest utspillda mjölkglas och gråt och gnäll men det är ändå så härligt att ha familj och vänner på middag!


Dagens inspiration:


Ett icke tidigare visat avsnitt av Design Simon och Tomas på www.tv3.se fick bli mitt kvällsnöje och jag är tillbaka på mitt gnällspår gällande deras smak. En gillestuga som såg ut som en Skånelänga fick ny inredning och blev istället en riktig Marockosmäll! Jag tycker att det är viktigt att man i ett sådant källarutrymme använder material som ger mjukhet och värme, som tapeter och fluffiga soffor. Simon och Tomas gjorde tvärtom, de tog in mosaik och betongväggar samt klinkergolv. Och soffor som var hårda och stela. Och så hängde de vitt tyg i taket som skulle spegla beduintält. Det blir ju väldigt ombonat men det var ju inte helt enkelt att sätta upp dem och det kändes lite tillfälligt. De hade ju kunnat måla taket under vitt så att familjen skulle ha möjlighet att ta bort tyget om de vill. Fint är ju att hänga många lampor från taket, det blir effektfullt att ta in många av något gärna i flera olika färger som de gjorde. Jag kan tycka att det är tråkigt att det så uppenbart blir en stil, som här marockanskt. Roligare är att man liksom bara anar en stil och att man blandar ihop ett par olika stilar som förenas till något dynamiskt.