Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Inredningsbloggen - Heminredning Leva Bo Allt för

Julutställning på Svenskt Tenn

Fick ett pressmedelande från Svenskt Tenn i fredags:


En lek med kontraster i Svenskt Tenns julutställning


 


I dag öppnar Svenskt Tenns julutställning, som sträcker sig tvärsöver butiken och bjuder på både igenkänning och ny inspiration. Samtidigt världslanseras Skogsberg & Smarts nya handblåsta taklampa Hurricane Drop, som Svenskt Tenn säljer med ensamrätt.


 


– Årets jul på Svenskt Tenn är en lek med kontraster. Utställningen är uppbyggd kring olika hem med olika stilar. Estrid Ericson och Josef Frank finns med på olika sätt både i barnfamiljens julstök och hos det äldre paret där man ser spåren av ett helt liv, säger Thommy Bindefeld, marknadschef på Svenskt Tenn.


 


Utställningen utspelar sig i sex hem där julen firas på skilda sätt. Många barnfamiljer kommer säkert att känna igen sig i den röriga miljön där bordet bara är till hälften dukat, och som skiljer sig från den ensamstående estetens bostad med sin kritstrecksrandiga soffa, ordning och reda. I ett annat rum anar vi en stor släkt som firar julen tillsammans i ett slags 2000-talets Carl och Karin Larsson-hem.


 


 


I utställningen visas ett stort urval av Svenskt Tenns egen produktion av dekorationer och julklappar, en del nytt och en del hämtat ur arkiven. Mässingsdekorationen ovan i formgivning för Svenskt Tenn kostar 55 kronor.


 


Dessutom visas Skogsberg & Smarts nya taklampa Hurricane Drop för första gången. Droppen är halvtransparent glaserad i silver och hänger från en förkromad metallstång i tre delar, som gör att den enkelt kan placeras på önskad höjd. Hurricane Drop finns i två storlekar som kostar 12 000 respektive 18 000 kronor. Foto: Pelle Bergström. 


Julutställningen pågår i butiken på Strandvägen 5 från den 20 november och året ut.