Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Inredningsbloggen - Heminredning Leva Bo Allt för

1700-tal i Äntligen Hemma

Tisdagen den 24 november


I dag mådde jag bättre på morgonen så jag tog ett varv runt sjön. Frisk luft gör underverk för en trött hjärna. Det kommer bättre idéer i hjärnan när den är fläktad så att säga. Jobbade på kontoret i dag med några olika projekt. Jag måste säga att samtliga mina projekt är roliga projekt. Ibland har man ju både och, även sådana som kanske inte inspirerar så mycket men nu är det superkul! Jag trivs så på mitt jobb. Undrar om jag kommer att jobba som inredare tills pensionen? Nä, jag är nog lite för rastlös för det. Det finns ju så mycket man vill göra här i världen att tiden ändå inte kommer att räcka till.


Dagens inspiration


I kväll andades Äntligen Hemma 1700-tal. Ett par i sekelskifteslägenhet behövde hjälp med sitt sovrum. Lulu tog inspiration från en tapet som paret redan hade. Tapeten var pastellig med detaljer i guld, silver och brons. Och jag måste säga att jag tyckte om resultatet. Jag ger Lulu helt godkänt för kvällens inredning. Jag tyckte om väggen de tog fram och att de skapade en gammal patina med hjälp av lasering och bladguld. Smålänningen i mig sved dock när Lulu sa: -”om man inte är nöjd så är det bara att börja om”. Eller hur, det är bladguld tjejen! Fint att hon tog in en gammal dörr som sänggavel, superfint. Tavlan blev också cool. Parets ögon i väldig förstoring upptapetserad på en MDF-skiva med belysning bakom. Bra tänkt att ta en bild av paret men varför envisas med att stora foton på barnen precis synligt från sängen? Det har jag ju kritiserat tidigare och står för det. Några andra saker jag inte hade gjort var att ta in så hypermoderna garderobsdörrar. Jag hade hellre använt något gammal eller satt tapet där också. Jag gillade inte mattan. Förstår tanken med att ta in en matta i samma färg som golvet, man får ljuddämpning men utan någon utmärkande matta. Jag hade nog hellre valt någon äkta matta med lite patina. Härligt tyg i gardinerna, sådana borde fler ha! Smart med dubbla skenor så att man kan ha ett ljusavskärmande tyg bakom de snygga gardinerna. Hennes fjäderlampor erkände hon själv var helt galna, men hey jag är ju en sucker för fjädrar så det var väl ett roligt inslag ändå. Bedöm själva.


Men snälla nån, vad är det frågan om. Förra gången åmade hon sig i färg och den här gången klär hon sig in character och vräker sig på sängen. Tona ner, det är rummet som skall framhävas…