Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Inredningsbloggen - Heminredning Leva Bo Allt för

Wacko Jackos hem

Söndagen den 30 augusti


Såg ett program på TV 3 i kväll om Michael Jacksons sista hus. Tänkte det kunde vara kul i studiesyfte. Men vad är det med amerikanare och vräkig inredning. Kanske är det för att man är uppvuxen i kala och avskalade Sverige men det blir så mycket av allt. It´s BIG, det stämmer ju oftast när man ser inredningsreportage från USA. Visst är jag glad att vi svenskar äntligen vågar fluffa på med mycket tyg och rundade möbler men den amerikanska inredningsstilen (typ Extreme home makeover) är bara to much. Kolla bilder från Jacksons hem:
Hans sovrum var 370 kvm stort!!!Dagens inspiration:


Nä, jag måste hitta motpolen till detta för det känns så kvalmigt. Här kommer några nordiska, kala och lätta alternativ…Den här mycket vackra hyllan är designad av Olivia Bradateanu, www.coroflot.com, och heter a shelf in the wind. Man såg faktiskt en hel del furu och rent trä på mässan och det är väl ett sätt att närma sig naturen.Soffbordet Newton av Karl Andersson & Söner vann årets Nordiska designpris på möbelmässan och det är Dan Sunaga och Staffan Holm som ligger bakom detta formpressade träbord. Se mer på www.karl-andersson.seTevagnen 901 av Alvar Aalto är mycket snygg. Den har ett så förfinat och modernt utseende att det är otroligt att den debuterades redan 1937 på Världsmässan i Paris.Det här skåpet är nytt i Ikea PS kollektionen och det är jättefint, en kopia verkligen men ändå jättefint. Ikea PS Sinka kostar 2 495 kr på www.ikea.se