Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Inredningsbloggen - Heminredning Leva Bo Allt för

Formex på riktigt

Torsdagen den 27 augusti


I dag var det ju mässdax som sagt och vi entrade mässområdet vid öppning klockan 09.30. Fem timmar senare var vi helt mätta på intryck och färger och former och haltade oss hemåt. Om jag skall samla ihop höstens Formex så tycker jag nog att det var lite fattigt. Många företag hade minskat sina montrar och istället satsat på att ställa ut i sina showrooms. Och som vanligt blir det väldigt mycket upprepning eftersom många företag säljer likvärdiga produkter. Det var mycket rutigt, koffertar, lapptäcken och vintagemöbler. Så jag tycker nog, nja sådär. Formex 2009.


Dagens inspiration:


Jag har plockat ihop några godbitar som fastnade extra.


Från Au Maison, www.aumaison.dk, kommer dessa:

 


Och från Mairo, www.mairo.se, Lisa Bengtssons härliga mönster: 


Hos Nordal, www.nordal.eu, fanns en del fina saker, de har dock inte lagt upp allt på sin sida och eftersom det rådde fotoförbud så har jag inte bilder på allt. De hade jättefina ljusstakar i målad plåt, man ser dem lite på den här bilden:Företaget Olsson & Jenssen, www.olssonjensen.com, säljer både ny ínredning och second hand. Mycket fina saker:

 


Men den monter som imponerade mest och som fick igång oss alla var Oddbirds, www.oddbirds.nu. Härliga saker och härlig filosofi ”Lite gammalt, lite återanvänt och lite nytt. Vi vill skapa vackra ting, fyllda av kärlek, en liten portion humor och mycket gädje”: