Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Det blir en lång vår i norr

Jag går igenom Luleås lag och kan bara konstatera att det ser ruskigt spännande ut på papperet. Backsidan har jag redan skrivit några rader om här. Det ser riktigt bra ut med alla typer av backpjäser. Med Wallin som det tunga namnet förstås.

Men även på forwardssidan ska det bli kul att se en del nya namn där uppe. Och jag gillar Ostens sätt att värva inför vintern.

Dels Ville Viitaluoma. Han var Joonas Wihkos vapendragare i HPK och kan de hitta samma kemi i Luleå så kan Jonas R bygge en kedja kring den duon.

Men också Mattias Persson och Sami Sandell. Gör man så mycket poäng som den duon gjort i Troja Ljungby så bör man rimligtvis klara av att producera i elitserien också.

Där har man kanske ytterligare en bra kedja.

Sedan är det svårt att bara glömma bort Harju, Olausson och bröderna Abbott.

Dessutom har Luleå Komarek och Jonas Berglund som var riktigt bra i slutspelet förra säsongen och båda två kommer göra det tufft för de mer etablerade spelarna i laget när man ser till istid.

Jag tycker Luleå ser riktigt, riktigt bra ut på papperet. Hade jag varit lite tuffare hade jag nog tippat dom i en SM-final redan nu. Men det är en bit dit och jag kommer tröttna på mig själv om jag börjar tippa elitserien redan i augusti.

•••

I Luleå gillar man inte Skellefteå. Det vet många redan. Jag fick ett roligt kvitto på det idag när jag snackade med supporterklubbens ordförande idag, för att ställa några snabba frågor till vår Hockeybilaga som kommer senare.

Jag frågade vilken värsta motståndarspelaren är för alla Luleåfans.

Yared Hagos, svarade han snabbt.

Visste, tänkte jag och jobbade vidare. Sedan ringde telefonen efter några minuter.

– Tjena, det är Jonas här. Du, jag kom på att Hagos inte spelar i Skellefteå längre. Vi kör på Hadelöv i stället. Det är givet att det är en Skellefteåspelare på den frågan.

Snart dags för derbyn igen…